Upitnici

Za fazu kvantitativnog istraživanja su osmišljena tri različita tipa Kvantitativnih upitnika. Oni su osmišljeni da budu na raspolaganju anketi i mapiranju iskustava i znanja onih koji se bave Evropskoim radničkim savetom, lokalnih sindikalnih funkcionera, članova Evropskog radničkog saveta i predstavnika radnika multinacionalnih kompanija. Uporedna upotreba tri upitnika (sindikalni funkcioneri, članovi Evropskog radničkog saveta, predstavnici radnika) omogućava sakupljanje i analizu informacija o funkcionisanju industrijskih odnosa u datoj kompaniji, ukrštanjem podataka koji proizilaze iz kompilacije koju su sastavila tri učesnika koja predstavljaju interese radnika u lokalnom predstavništvu multinacuionalne kompanije. Primena istraživanja omogućava rad i u određenim sektorima i u određenim lokalnim oblastima. Utvrđeni podaci predstavljaju osnovu za izdašne i detaljne informacije. Alat je prilagođen anketama predviđenim za statističku analizu uzorka srednjih i velikih dimenzija.

Kvalitativni upitnici, međutim, su zamišljeni da se koriste za neposrednije sakupljanje informacija u vezi sa iskustvom pojedinih članova Evropskog radničkog saveta, predstavnika radnika i sindikalnih funkcionera. Ova tri alata istražuju iskustvo anketiranih u vezi sa obukom, aktivnostima umrežavanja (komunikacija i koordinacija) i pitanjima pokrenutim u okviru delovanja Evropskog radničkog saveta, koliko su korisni i efikasni u odnosu na lokalno delovanje predstavnika interesovanja radnika. Sakupljanje informacija je direktnije, otvorena pitanja omogućavaju “narativne” odgovore i mogućnost kreiranja osnove za poređenje sa kojom se pokreće podrška od strane sindikata ili koordinacija onih koji rade u okviru Evropskog radničkog saveta.

QUANTITATIVE QUESTIONARRIES

QUALITATIVE QUESTIONNARIES

cartella To representative of EWCs
cartella To Union Official