foto_juliansantos
priče iz ERS

Хулиан Сантос, „Magna International“, UGT из Каталоније

Реч је о компанији које се бави производњом ретровизора. Основана је у Аустрији, али тамо већ има још 3 компаније и отприлике око 50 у Немачкој. У Шпанији постоје 3 компаније која припадају двема различитим групама. Ради се о компанији са врло развијеним етичким кодексом, које не врши измене трошкова у погледу свега онога што се односи на добробит радника.

У недељи која почиње 20. јануара предвиђен је састанак са потенцијалним члановима који ће се формирати, поред, конституисања Европског радничког савета. Предвиђено је да 21. јануара буде написан Пословник и да се 22. јануара одржи састанак са представницима компаније.

„Magna International“ послује у 15 земаља и имаће 13 чланова у Европском радничком савету. Из тога ће проистећи Савет сажетог састава. Овај процес су започели Немци и Аустријанци пре 14 месеци.